Omtale

Vi har samlet nogle af de artikler, der har været om Cafe Svejk i diverse medier gennem tiderne:
På Cafe Svejk drikkes der tjekkisk fadøl, der er cafeens ypperste eksistensberettigelse på linie med den 42 tommer store fjernsynsskærm, der er tændt hver gang der er landskamp, europacup-kamp med dansk deltagelse eller andre vigtige finale-kampe.
I Veterinærlandbohøjskolens idrætsforening er der et fodboldhold, hvis spillere er absolutte tabere på en grønsvær. Til gengæld er de gode til at drikke øl, og det gør de gerne på Cafe Svejk, så tit der er mulighed for det og i det mindste efter hver hjemmekamp.

Her drikker de så tjekkisk fadøl, der er cafeens ypperste eksistensberettigelse på linie med den 42 tommer store fjernsynsskærm, der er tændt hver gang der er landskamp, europacup-kamp med dansk deltagelse eller andre vigtige finale-kampe.

Men tilbage til det tjekkiske fadøl, der er hovedårsagen til at ejeren Kim i sin tid åbnede cafeen. Han havde været i Prag, hvor han på en gang forelskede sig i både byen og øllet. Vel nok mest i øllet. I stedet for at blive i byen tog han i hvert tilfælde hjem til København, hvor han begyndte at importere den højt værdsatte væske, der går under navnet Bohemia Regent.

Du behøves ikke være en elendig fodboldspiller for at sætte pris på denne type øl. 95% af alt fadøl, der sælges på cafeen, er tjekkisk, og det er trods alt ikke Veterinærlandbohøjskolens 4. seriehold, der drikker det hele.

 

Bente Flinker

Som nærmeste nabo til Frederiksberg Have, er stedet velplaceret som tørstslukker efter en tur i det grønne. Navnet sigter til den gode soldat Svejk og romanen om dennes eskapader under første verdenskrig. Som den belæste vil vide, så foregår handlingen i Böhmen, og derfor passer det jo fint, at ølstedet Svejk primært serverer tjekkisk øl.

De klassiske pilsnertyper i flere varianter kan smages, men også stærkere og knapt så kendte typer findes på fad eller flaske.

De fleste øl kommer fra bryggeriet Bohemia Regent, som Svejk selv omtaler som Tjekkiets bedste bryggeri. Mørke og lyse varianter fås, men prøv evt. den lidt stærkere Prezident, eller ved juletid måske årstidsbryggen Vleve.

Ud over de tjekkiske fadøl, er der tyske og danske indslag på flaske, alle af god kvalitet.
Stedet er indrettet traditionelt tjekkisk, med simple men hyggelige træbænke og –borde, men også enkelte hyggemøbler. I godt vejr kan man sidde udenfor ved stien ind mod parken/haven, eller ud til livet og leben på Smallegade ved Frederiksberg Rådhus.

Der er ingen egentlig mad at få på Svejk, men enkelte ølsnacks sælges.

Café Svejk er et sted for øl-elskere, sport entusiaster og hvis du bare vil have en god afslappet aften.  

Atomsfæren er dejlig og afslappet, så det passer helt perfekt til hvis man skal ind og have en god aften med vennerne. De viser både sport i forskellige afskygninger, live musik fra hele verdenen og en masse andre arrangementer. Om dagen er der mulighed for at side udenfor og nyde en øl i solen ved et af deres mange borde.  Deres øl er importeret fra det bedste bryggeri i Tjekkiet, Bohemia Regent. Deres egen øl har vundet en lang række af priser bl.a. vundet dansk ølmærke i 2003, 2004, 2007, 2008 samt 2010.

Servicen er rigtig god og personalet gør alt for i/du får den bedst mulige oplevelse.  
Søger du et sted hvor du kan hygge dig med vennerne og samtidig smage en masse gode øl.
Så er der ingen tvivl om at det er Cafe Svejk du skal tage hen på og få den bedste aften.
Cafe Svejk glæder sig til at byde dig velkommen i deres varme og hyggelige bar, hvor du ikke går uden et smil på læben og sikre dig en succesfuld aften.