Bohemia Regent anno 1379

Bryggeriet ligger ca 120 km stik syd fra Prag i den smukke og yderst velholdte middelalderby Trebon.

Øllet fik et godt omdømme, som i løbet af middelalderen blev endnu bedre, og omkring år 1700 flyttede bryggeriet til Rosenbergernes tøjhus, som ombyggedes af de italienske brygmestre brødrene de Maggi, wieneren Martinelli og pragerbrygmesteren Bayer.

Bryggeriet har eget malteri hvor malten til de forskellige bryg fremstilles. Man følger traditionen, så mæskning og kogning varer 12 timer, hovedgæringen varer 6-12 dage, og det unge øl fyldes herefter i bryggeriets lagertanke i kælderen, hvor det alt efter sort lagrer op til 90 dage. I slutningen af eftergæringen filtreres øllet.

Brygmesterens og laboratoriets regelmæssige kontrol gennem alle processens faser sikrer, at øllet holder kvaliteten.
Alt øl fra Bohemia Regent følger Reinheitsgebot, den gamle standard der betyder, at kun bygmalt, humle og gær må anvendes i produktionen.

Bohemia Regent har flere gange vundet priser for sin gode kvalitet.

På Cafe Svejk føres 12% i lys og mørk udgave, 14% (Prezident lys) og 16% Knize (på Svejk populært kaldet Vleve). Den sidstnævnte føres på Svejk stort set kun i november og december som en slags juleøl.

Udover Danmark (Cafe Svejk) sælges øllet også i Slovakiet, Tyskland, Storbritannien, Østrig, Italien, Polen, Sverige og naturligvis i hjemlandet Tjekkiet.